Dubarry szelet .

 A recept egy kedves virtualis baratomtol van, Jozsef Lakatos, akinek ezuton is megkoszonom a kedvesseget.


Dubarry szelet : Fejenkent egy nagyobb szelet pulykamellet veszunk,es egy kicsit kiklopfoljuk. Mindket oldalat sozzuk, borsozzuk,majd keves liszttel megszorjuk. Keves forro vajon vagy olajon a hus szeletek mindket oldalat megsutjuk, nagy langon,gyorsan hogy ne szaradjon ki. Kozben annyi karfiolt, hogy minden hus szeletre boven jusson megfozunk sos vizben-esetleg csak parolunk- ugy ,hogy ne fojjon tul puhara. Negy szelet hushoz fel liter tejbol keszitunk besamelt,oly modon,hogy masfel ek vajon megfuttatunk masfel ek lisztet, es fel liter tejjel felengedjuk. Amikor mar surusodik, sozzuk, borsozzuk, szerecsendiot szorunk bele, es vegul belekeverunk ket nagy marek reszelt sajtot, es alaposan elkeverjuk. A husszeleteket egy tuzallo tal aljara fektetjuk, mindegyikre boven pakolunk a karfiolbol es leontjuk a sajtos martassal. 200 fokos sutoben addig sutjuk mig szepen megpirul.Melle sult burgonyat keszitettem amit megszortam 1 fel marek finomra vagott petrezselyem levellel es 2 cikk reszelt fokhagymaval. Jo etvagyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések