A la grec csorba
A la grec csorba ♥
Nagyon szeretjuk a leveseket, foleg a gazdag , savanykas zoldsegleveseket. Ezek koze tartoznak a csorbak kulonbozo fajtai, mert bizony jo sok fele csorba letezik, mind mas es mind finom. Mi kivetel nelkul , mindet imadjuk. Ma egy a la grec csorbat hoztam, fogadjatok szeretettel, fozzetek meg es zsebeljetek be a dicsereteket :) Mivel a levesben van sok hus es zoldseg is, megallja a helyet teljes ebedkent is, garantaltan nem all fel senki ehesen az asztaltol.
Irom a receptet :)
Hozzavalok 4 szemelyre :
2-3 egesz csirkecomb ( also , felso)
1 egesz csirkemell
3-4 repa
1 feherrepa
1/2 zellergumo
1 kisebb piros szinu husos paprika
1 kozepes meretu voroshagyma.
1 -2 krumpli (elhagyhato en se mindig teszek bele)
1 citrom
zoldpetrezselyem
lestyan (aki nem szereti az ne tegyen bele)
2-3 tojassargaja
300-400 ml tejfol
so, bors,
kb 25-30 gr vaj
2-3 ek olaj.
Elkeszitese :
A zoldsegeket egyforma meretu kockakra vagjuk.
A hust odatesszuk foni , a vizbe teszunk sot es egy lehelletnyi borsot. A habjat addig tobb alkalommal leszedjuk. Mikor a hus megfott, kivesszuk a levesbol es felretesszuk hulni.
A zoldsegeket a 25 gr vajon es a 2-3 ek olajon megdinszteljuk, majd beletesszuk a lebe amiben a hus fott. Kozben a felig kihult husokat leszedjuk a csontrol, es darabokra vagjuk. Visszatesszuk a levesbe es tovabb fozzuk kicsi langon a zoldseggel egyutt (aki tesz bele krumplit , az ekkor tegye bele azt is) Sozzuk , borsozzuk.
Mikor megfott a zoldsegunk elkeverjuk a tojasok sargajat a tejfollel egesz simara, majd hozzadaunk egy merokanallal a forro levesbol. Elkeverjuk jol, majd megint egy merokanal leves kovetkezik. Ezt folytatjuk addig mig a tejfolos masszank eleri a leves homersekletet. Beleontjuk a levesbe , finoman kavarunk rajta parat, majd a legkisebb tuzre veve hagyjuk felfoni. tulajdonkeppen ez olyan lesz mint egy habaras csak eppen liszt nelkul.Szepen besuriti a levesunket es selymesse teszi. mikor felforrt megszorjuk lestyannal es aprora vagott zoldpetrezselyemmel beleontjuk az 1 citrom levet, es 1-2 perc mulva elzarjuk alatta a tuzet. Friss kenyerrel a legfinomabb . Aki meg savanyubban szereti az savanyithatja plusz citromlevel, vagy ecettel.
Jo etvagyat!
Nagyon szeretjuk a leveseket, foleg a gazdag , savanykas zoldsegleveseket. Ezek koze tartoznak a csorbak kulonbozo fajtai, mert bizony jo sok fele csorba letezik, mind mas es mind finom. Mi kivetel nelkul , mindet imadjuk. Ma egy a la grec csorbat hoztam, fogadjatok szeretettel, fozzetek meg es zsebeljetek be a dicsereteket :) Mivel a levesben van sok hus es zoldseg is, megallja a helyet teljes ebedkent is, garantaltan nem all fel senki ehesen az asztaltol.
Irom a receptet :)
Hozzavalok 4 szemelyre :
2-3 egesz csirkecomb ( also , felso)
1 egesz csirkemell
3-4 repa
1 feherrepa
1/2 zellergumo
1 kisebb piros szinu husos paprika
1 kozepes meretu voroshagyma.
1 -2 krumpli (elhagyhato en se mindig teszek bele)
1 citrom
zoldpetrezselyem
lestyan (aki nem szereti az ne tegyen bele)
2-3 tojassargaja
300-400 ml tejfol
so, bors,
kb 25-30 gr vaj
2-3 ek olaj.
Elkeszitese :
A zoldsegeket egyforma meretu kockakra vagjuk.
A hust odatesszuk foni , a vizbe teszunk sot es egy lehelletnyi borsot. A habjat addig tobb alkalommal leszedjuk. Mikor a hus megfott, kivesszuk a levesbol es felretesszuk hulni.
A zoldsegeket a 25 gr vajon es a 2-3 ek olajon megdinszteljuk, majd beletesszuk a lebe amiben a hus fott. Kozben a felig kihult husokat leszedjuk a csontrol, es darabokra vagjuk. Visszatesszuk a levesbe es tovabb fozzuk kicsi langon a zoldseggel egyutt (aki tesz bele krumplit , az ekkor tegye bele azt is) Sozzuk , borsozzuk.
Mikor megfott a zoldsegunk elkeverjuk a tojasok sargajat a tejfollel egesz simara, majd hozzadaunk egy merokanallal a forro levesbol. Elkeverjuk jol, majd megint egy merokanal leves kovetkezik. Ezt folytatjuk addig mig a tejfolos masszank eleri a leves homersekletet. Beleontjuk a levesbe , finoman kavarunk rajta parat, majd a legkisebb tuzre veve hagyjuk felfoni. tulajdonkeppen ez olyan lesz mint egy habaras csak eppen liszt nelkul.Szepen besuriti a levesunket es selymesse teszi. mikor felforrt megszorjuk lestyannal es aprora vagott zoldpetrezselyemmel beleontjuk az 1 citrom levet, es 1-2 perc mulva elzarjuk alatta a tuzet. Friss kenyerrel a legfinomabb . Aki meg savanyubban szereti az savanyithatja plusz citromlevel, vagy ecettel.
Jo etvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése