Zoldseges, azsaltgyumolcsos tajine csirkecombokkal



 A ferjem lepett meg nemreg egy tajine-nal. Nagyon orultem, neki, ami nekem volt az szep ugyan de csak talalasra hasznalhato. A mostani viszont barmilyemn tuzhelyen vagy akar parazson is.
     Zoldseges, gyumolcsos egytaletel keszult, csirkecombokkal.

Hozzavalok :

6 also csirkecomb
2 hagyma
3-4 szal halvanyitozeller
2-3 edesburgonya
2 repa
aszalt szilva 6-7 db  a magja nelkul
aszlt kajszinbarack 6-7 db
fahej, 
datolyamez (vagy rendes mez) 1 kk
Chilipehely 1/4 kk
so es bors
2 cm reszelt friss gyomber
fahej izles szerint en kb ket csipetet tettem bele
1/2 kk romai komeny.
3 ek olaj en repceolajat hasznalok

Elkeszitese :

Az olajat felforrositom, a csirket befuszerezem szoval borssal es mindket oldalat pirosra piritom. A megpiritott csrikecombokat egy tanyerra teszem. A fennmaradt zsiradekon 2-3 percig atforgatom a felszeletelt zoldsegeket. Vastagabbszeletkre vagjunk mindent mert a hus korete lesz, ne fojjon szet. Az aszalt gyumolcsoket  majd a hussal egyutt tesszuk a tajine-ba. Ratesszuk a fuszereket a zoldsegekre jol osszekeverjuk,  a tetejere helyezzuk a csirkecombokat, raszorjuk az aszalt gyumolcsoket, hozzaadunk 1/2 pohar vizet, ratesszuk a fedelet, es a sutobe vagy fozolapra, vagy gaztuzhelyre tesszuk. Lassu tuzon fozzuk ming mindne megpuhul. Feher rizset kinalunk hozza, es talalas elott megszorjuk zoldpetrezselyemmel, vagy korianderrel. (utobbit ajanlom) Jo etvagyat!










Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések