Keresés ebben a blogban

2017. június 19., hétfő

Brokkolis, azsiai csirkecomb

A blogom kovetoinek nem ujdonsag, hogy nagy imadoja vagyok a tavolkeleti eteleknek. Szivesen megennem mindennap. 
A mai egy nagyon egyszeru , sutve-razva keszult etel, nem tul sok hozzavaloval, de annal finomabb izekkel.


Hozzavalok kb 3 szemelyre:

3 egesz csirkecomb kicsontozva es csikokra szeletelve
 50-60 dkg brokkoli megmosva es apro rozsakra szedve
 3cm friss gyomber reszelve vagy finomra vagva
3 db zoldhagyma nagyobb darabokra vagva, a levellel egyutt
3 cikk fokhagyma finomra vagva
1 ek olaj a csirke suteshez.
1 ek olaj a brokkoli suteshez
2 ek szojaszosz , ha lehetseges a kevesbe sos valtozatat vasaroljuk.
2 ek rizsecet
1 ek szezammagolaj
1 ek fekete vagy feher szezammag amit  a vegen raszorunk.
1-2 ek edes chiliszosz
2 ek kagyloszosz , ha nincs, akkor keves halszosz. Ha az sincs akkor kimarad, anelkul is finom lesz.
1 ek kukoricakemenyito.
1/4 pohar viz
so es bors.

Elkeszitese :

1.) Osszekeverem a szojaszoszt, ecetet, szezammagolajat, kagyloszoszt,chiliszoszt es kukoricakemenyitot. Felreteszem.

2.) 1 ek olajat (nem oliva) felhevitek a wokban , beleteszem az enyhen megsozott es borsozott ,szeletelt csrikecombot. Nagyon keves sot tegyunk ra, mert a szojaszosz is sos es a kagyloszosz is. Kb 5-6 perc sutes kovetkezik. Mikor megsult, kiszedem a wokbol es felreteszem. Beleteszem a masodik ek olajat, felhevitem, es beledobom a gyombert es a fokhagymat, kb 30 mp , utana rogton a brokkoli kovetkezik es a zoldhagyma. Lehelletnyi sot szorok ra es 5-6 percig piritom, kozben dobalni kell, hogy suljon egyenletesen. Aki nem tudja dobalni az szepen kevergesse. A brokkoli, roppanos kell maradjon. Mikor erezzuk hogy mar nem egeszen kemeny, akkor beletesszuk a csirkehust amit elotte megsutottunk. Beleontjuk a fel pohar vizet  fozzuk meg kb 2 percet, aztan beleontjuk az osszekevert szoszokat amivel osszefozzuk es levesszuk a tuzrol. Rizzsel talaltam. Jo etvagyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése