Keresés ebben a blogban

2017. június 5., hétfő

Kaposztaleves edes kaposztabol

Bar ez egy nagyon egyszeru leves, de mivel nagyon finom es konnyen , de legfokepp hamar elkeszitheto, ugy gondoltam felkerul a blogra. Anyukam az uj kaposztabol keszitette ezt a levest, csak o nem tett bele fusltolt hust, en meg igen, mert nekunk igy jobban izlik. A fustolt iz lehet szalonna bor , vagy kolbasz, vagy barmilyen mas fustolt hus. De ha nem szeretnenk fustolt izt, akkor csereljuk fel hussal. Barmilyen hus megfelel, de leginkabb a sertescombot ajanlanam, vagy borjuhust. Ha hussal keszitjuk akkor elobb a hust fozzuk meg majdnem keszre es aztan keruljon bele  a kaposzta.




Hozzavalok:

1 fej kemeny ,tomott edeskaposzta
Ha hussal keszitjuk akkor hus kb fel kilo (amit eloszor majdnem keszre fozunk)
1 baberlevel
1 fej hagyma egeszben
1cikk fokhagyma
1 csokor friss kapor (vagy izles szerint)
 fustolt kolbasz ,vagy hus vagy szalonnabor. En vekonyra szeletelt sonkat vagtam bele.
400 ml tejfol
3 ek olaj 
1-2 ek liszt 
pirospaprika izles szerint
so es bors
Elkeszitese :

 A hust felkeszre fozzuk, ha kolbasszal keszitjuk akkor erre nincs szukseg. A kaposztat felszeleteljuk es a fazekba tesszuk . Beletesszuk a baberlevelet, sozzuk, borsozzuk. Beletesszuk a hagymat is egeszben, majd a vegen kidobjuk a levesbol. 
  Mikor  hus es a kaposzta is megfott, a 3 ek olajbol es 1-2 ek lisztbol  vilagos rantast keszitunk, beletesszuk a pirospaprikat, felontjuk hideg vizzel, belekeverjuk a  tejfolt, majd a levesbol merunk ra egy par merokanal forro levest, simara keverjuk es a levesbe ontjuk. Felforraljuk , beleszorjuk az aprora vagott friss kaprot es talaljuk.Aki szeretne meg savanyitani az tehet bele citromot, vagy ecetet. En egy keves feherborecetet ontottem meg bele.  Aki nem szeretne rantast hasznalni az suritheti habarassal, vagy  egy keves etkezesi kemenyitovel.Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése