Rugelach

Hozzavalok a tesztahoz :

1 kg liszt 

200 gr vaj
3 egesz tojas
2 ek szaritott eleszto
1 es fel pohar viz
fel pohar cukor
csipet so.

A tesztahoz valokat osszekeverjuk jol kidolgozzuk es pihenni hagyjuk 40 percet.

A toltelekhez : barmi amit szeretunk, ajanlott Nutella, vagy halvakrem,  karamellakrem.

Szirup a tetejre (sutes utan)
2 pohar viz, 1 pohar cukor, 1/4 citrom leve. Osszefozni, addig mig kb 3/4-re csokken a mennyiseg.

40 perc kelesztes utan a tesztat 4 reszre osztjuk.
Az elso darab tesztat teglalap alakura nyujtjuk minel vekonyabbra. Megkenjuk a kivalasztott kremmel, majd lefedjuk egy masik tesztalappal amit ugyanolyan mereture nyujtottunk. Aztan a szeleit kicsit osszenyomkodjuk, hogy a toltelek lehetoleg bent maradjon, majd ujbol nyujtjuk a nyujtofaval, addig mig egesz attetszo lesz a tesztank es lathato a toltelek a tesztan keresztul. Ekkor haromszogeket vagunk a tesztabol es a szelesebb reszetol kezdve felcsavarjuk. A hegyes vege kerul majd a tepsi aljara, hogy szepek maradjanak. Megkenjuk tojassal, amit elotte felverunk 2 ek vizzel. 170c sutjuk addig mig szep piros lesz. Mikor kivesszuk a sutobol, lekenjuk az elore elkeszitett sziruppal e shagyjuk kihulni. Jo etvagyat :) 







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések