Tabbouleh salata
Ma tabbouleh salatat hoztam nektek, ami az egyik legismertebb kozelkeleti etelek koze tartozik. Ebben az etelben benne van a Foldkozi tenger keleti partvidekenek minden ize es illata. Nalunk a legkedveltebb nyari salata, mert ude, friss illatos, vidam szines es nem utolsosorban laktato is. Jokedvet varazsol a tanyerra is, ugyhogy csak ajanlani tudom ezt a konnyen elkeszitheto, tuzhelyet sem igenylo finomsagot, akar koretkent akar onallo fogaskent egyarant megallja a helyet. Akkor nem huzom tovabb az idot, irom a receptet .
Tabbouleh hozzavalok :
1 pohar burgul (kb 3.5 dl poharral merve )
2 pohar forrasban levo viz
1 csokor zoldpetrezselyem
1 csokor mentalevel (aki nem szokott mentat hasznalni etelekbe az tegyen elso alkalommal kevesebbet )
3-4 szal ujhagyma a zoldjevel egyutt (vagy lilahagyma)
1 uborka
1 paradicsom
3 evokanal olivaolaj.
1 citrom,
so es bors.
Elkeszitese :
A bulgurt egy szeles talba ontjuk, nem kell megmosni. Raontunk 2 pohar forrasban levo vizet, befedjuk es felretesszuk.
A zold leveleket egesz aprora vagjuk, az uborkat , paradicsomot, zoldhagymat, vagy lilahagymat kicsi kockakra.
Kb. 15 perc mulva leemeljuk a fedot a bulgurrol addigra mar beszivta az egesz vizet es meg is puhult. Villaval finoman megkeverjuk, hozzaadjuk az aprora vagott leveleket es zoldsegeket.
Egy citromlevet kicsavarjuk es hozzaadjuk a zoldsegekhez es a bulgurhoz, majd a 3 evokanal oliva olaj kovetkezik. Sozzuk es borsozzuk izles szerint. Jol osszekeverjuk es talaljuk.
Tipp : Aki szereti tehet bele dupla adag zoldlevelet, minel zoldebb annal szebb es finomabb, en a ferjem miatt az enyhebb valtozatot keszitettem, de mindketto nagyon-nagyon finom. Jo etvagyat es megkoszonom ha visszajelez, aki elkesziti :)
Tabbouleh hozzavalok :
1 pohar burgul (kb 3.5 dl poharral merve )
2 pohar forrasban levo viz
1 csokor zoldpetrezselyem
1 csokor mentalevel (aki nem szokott mentat hasznalni etelekbe az tegyen elso alkalommal kevesebbet )
3-4 szal ujhagyma a zoldjevel egyutt (vagy lilahagyma)
1 uborka
1 paradicsom
3 evokanal olivaolaj.
1 citrom,
so es bors.
Elkeszitese :
A bulgurt egy szeles talba ontjuk, nem kell megmosni. Raontunk 2 pohar forrasban levo vizet, befedjuk es felretesszuk.
A zold leveleket egesz aprora vagjuk, az uborkat , paradicsomot, zoldhagymat, vagy lilahagymat kicsi kockakra.
Kb. 15 perc mulva leemeljuk a fedot a bulgurrol addigra mar beszivta az egesz vizet es meg is puhult. Villaval finoman megkeverjuk, hozzaadjuk az aprora vagott leveleket es zoldsegeket.
Egy citromlevet kicsavarjuk es hozzaadjuk a zoldsegekhez es a bulgurhoz, majd a 3 evokanal oliva olaj kovetkezik. Sozzuk es borsozzuk izles szerint. Jol osszekeverjuk es talaljuk.
Tipp : Aki szereti tehet bele dupla adag zoldlevelet, minel zoldebb annal szebb es finomabb, en a ferjem miatt az enyhebb valtozatot keszitettem, de mindketto nagyon-nagyon finom. Jo etvagyat es megkoszonom ha visszajelez, aki elkesziti :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése